ELEKTRA förlänger BaNeFF 2014 med Festivalens vinnare

 

 

Pressmeddelande

Elektra förlänger BaNeff – Balkan New Film Festival med två filmer BaNeFF 2014 BÄSTA FILM Vegeterian Cannibal och Love Isn´t Always On Time   – BÄSTA KVINNLIGA PRESTATION

 

IMG_0993

19 mars 17.30 Vegeterian Cannibal

Branko Shmidt, Kroatien, 85 minuter, från 15 år, Kroatiska med engelsk text.

Detta är en medicinsk skräckfilm om korrupta gynekologer och verkliga händelser från kroatiska sjukhus som kommer att chocka allmänheten. Danko Babic är en ambitiös och omoralisk gynekolog vid Kroatiens ledande fertilitetsklinik. När hans kollega Bantic utses till  klinikens chef, startar Danko ett hemligt krig för att störta sin rival. Distraherad av sin hänsynslösa kampanj gör Danko en serie fatala misstag som leder till en patients död. Filmen är prisbelönad på filmfestivalen i Pula 2012 och ingick i den officiella selektionen (Festival Selection) vid Raindance filmfestivalen i London samt FEST i Belgrad. Den var även Kroatiens bidrag i kategorin bästa utländska film vid 85th Academy Awards (Oscar).

26/3 17.30 Love Isn´t Always On Time

 

05Ivan Stefanovic, Serbien 2014, 1 tim 40 min, från 15 år, Serbiska med engelsk text

 

Giftermål för en framgångsrik ung advokat, eftertraktad ungkarl i den lilla staden, med en främmande tjej från den stora staden – Belgrad, framkallar ett brett intresse och levande kommentarer i det lilla samhället. Däremot vet ingen att bakom den skenbara bilden av den idylliska kärlek och äktenskaplig lycka ligger upprörande händelser mellan det unga paret. En spännande romantisk historia om sökandet efter äkta kärlek även när det verkar vara omöjligt.