BaNeFF i Norrköping utomhusbio, mellan 26-28 augusti, från 19.30  vid Kärleksparken, ABF Bergslagsgården 

Press information 

BaNeFF i Norrköping utomhusbio, mellan 26-28 augusti, från 19.30 

vid Kärleksparken, ABF Bergslagsgården 

fri entré 

 

Det är 11:e gången vi slår upp dörrarna för Balkan New Film Festival i Sverige, Norden med startpunkt i Norrköping i år. Vi är stolta över vår organisation eftersom, under de senaste 12 åren, har vi utan avbrott lyckats förmedla de senaste och finaste filmproduktionerna från Balkan till publiken i Norden, Sverige, Norrköping. 

Är filmer från Balkan viktiga? 

Och till vem? 

Vårt svar är att de är viktiga både för medborgare som har en koppling till Balkan, och för dem som fortfarande behöver höra och lära sig något om Balkans förflutna, nu läge och kreativa framtid. 

Inte sällan återspeglas bilden av den stora världen, på Balkans lilla karta, därför är det ännu viktigare att lämna dörren öppen för filmen, kreativa, skapande Balkan, för att höra vad som är nytt och vad som skapas där. 

Vi kommer att visa er filmer från 

Grekland, Albanien, Serbien, Kroatien, Nordmakedonien, hela regionen och utanför, eftersom filmens gränser länge har överskridit de nationella gränserna för de länder de kommer ifrån. 

Vi förväntar oss också en engagerad publik som är redo att dela med oss alla de utmaningar som Balkan, som en plats för mångkultur, stort historiskt och kulturellt arv, har att erbjuda. Är vi redo att sitta tillsammans i publiken? 

Kom att lyssna på varandra. 

Se separat program. 

Q&A with the guests ONLINE (live at Kärleksparken) 

 

Med stöd från 

Norrköping stad, ABF Norrköping, M.A.M.M.A. production, Justin Theatre Production Kontakt. info@baneff.com, +08 221190, www.baneff.com 

Vid dålig väder utomhusvisningarna flyttas till ABF inomhus.

kontakt: 08 221190, info@baneff.com
BaNeFF festival PRESS kontakt
08 221190