BaNeFF 2015 JURY

Årets BaNeFF jury är:

Tatjana Andersson
Cyril Hellman
Stig Larsson
Kurt Öberg
Andra Aija Lasmanis
Ivana Lalovic

 

Om jury:

Tatjana

Tatjana Andersson är uppvuxen i Sarajevo och Belgrad. Hon ville lära sig nordiska språk så hon utbildade sig till språk- och litteraturvetare i Serbien och Finland. I 2005 flyttade hon till Sverige och blev en auktoriserad översättare från svenska till serbiska, kroatiska och bosniska. Hon skriver manus för tv-serier. Nuförtiden arbetar hon även som manuslektör för SVT Drama och som handledare på Manuspiloterna.

 

 

cyrilbild8

Cyril Hellman är författare, manusförfattare och dokumentärfilmare. Han började sin bana som kulturjournalist och har intervjuat några av vår tids största regissörer och skådespelare. Han har skrivit ett tiotal romaner varav två om film. Just nu arbetar han med dokumentärfilm och har skrivit ett filmmanus om fotbollshuliganer.

 

 

stig_larsson foto bonnier

Stig Larsson är författare, dramatiker och regissör, översatt till 25 språk. Hans pjäs VD från Moskva till LA och San Fransisco, alla hans romaner finns på franska.

 

 

Kurt

 Kurt Öberg är manusförfattare, dramatiker och dramaturg, samt lärare i att skriva för film på filmmanus-utbildningen Manuspiloterna. Han har skrivit manus till bland annat den portugisiska filmen  LAVADO EM LAGRIMAS (2005), av Rosa Coutinho Cabral, och den svenska filmen HOPPET (2005), av Petter Naess. Han har även skrivit manus till radioteatern SR P1 och scenpjäser.

 

 

 Andra Aija Lasmanis

Andra Aija Lasmanis är en svensk filmfotograf och regissör. Hon har studerat filmvetenskap på Stockholms universitet och fotografi på Dramatiska Institutet. Hon har arbetat som filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet från 2008-2014.

Som fotograf har Lasmanis medverkat i ett 25-tal filmer, däribland Sunes sommar (1993), Pariserhjulet (1993) och Kan du vissla Johanna? (1994). 1998 regisserade hon och fotade filmen Aligermaas äventyr, vilken belönades med en Guldbagge 1999 i kategorin “bästa kortfilm”.

 

 

Ivana Lalovic

Ivana Lalovic är en schweizisk regissör och manusförfattare. Hon är uppvuxen i Sarajevo och Zürich och har studerat statsvetenskap och ryska innan hon bestämde sig att studera regi på den statliga konsthögskolan. Hennes kortfilmer ”I don´t dream in German”, ”Tit for Tat” och ”Little Fighters”, har visats i över hundratals filmfestivaler, bland annat i tävlan i Venedig 2008. Lalovics prisbelönade långfilmsdebut ”Sitting next to Zoe” firade biopremiär i Schweiz i avgusti 2014.