BaNeFF guests in Malmö – Gosti BaNeFF 2016 u Malmeu 5-8 april Spegeln

 

Balkan New Film FESTIVAL –  MELLAN 5-8 april på Spegeln och Serbia Föreningen

Festivalpass 350kr kan köpas via tickster
http://www.tickster.com/sv/events/fhnlgtl085mpmhd/2016-04-05/baneff-malmo

enstaka biljetter 100kr
via bank giro 401-1003 (ange namn och film) eller innan visningen på biografen.

Nedeljko Bajic slika 1-2

PRODUCENT

NEDELJKO BAJIĆ

Rođen je 24. oktobra 1976. godine u Kruševcu. Nakon završene gimnazije u Beogradu, odlazi na studije u London, gde je 2002. diplomirao na Huron University USA in London (danas nosi naziv Hult International Business School) sa zvanjem diplomiranog ekonomiste. Posle stečene diplome provodi nekoliko godina na različitim poslovima i projektima u pojedinim uspešnim britanskim kompanijama sa sedištem u Londonu. Istovremeno aktivno i angažovano radi na mogućnostima ostvarivanja saradnje na polju filmske i TV produkcije na relaciji Velika Britanija – Srbija.

Nakon povratka u Srbiju, postaje suosnivač i suvlasnik produkcijske kuće Contrast Studios, čiji je rad na samom startu bio fokusiran na proizvodnju televizijskih i promotivnih filmova, kratkih korporativnih video prezentacija i muzičkih spotova. Nedugo posle osnivanja, zahvaljujući velikom angažovanju, trudu i umeću, Contrast Studios je postao jedna od vodećih firmi u oblasti filmske i televizijske produkcije na srpskom tržištu.

Kao direktor produkcije, Nedeljko je producirao veliki broj višestruko nagrađivanih filmskih i TV projekata. Većina njih je doživela značajan uspeh na domaćem i međunarodnom tržištu i filmskim festivalima. Najznačajniji su:

  1. – Braća po babine linije – igrani film

2015 – Za kralja i otadžbinu – Igrani film

2013 – Ravna gora – TV serija (10 epizoda)

2012 – Led – Igrani film

2009 – Selo gori… i tako – Igrani film

2006-10 – Selo gori a baba se češlja – TV serija (četiri ciklusa, 89 epizoda)

 

Osim kao producent, Nedeljko je ostvario značajan uspeh i kao glumac, tumačeći zapažene uloge u ostvarenjima:

2013 – Ravna gora – TV serija

2012 – Led – Igrani film

2009 – Selo gori… i tako – Igrani film

2006-10 – Selo gori a baba se češlja – TV serija

 

 

 

 

Ivona Alurac Bajic foto

 

 

IVONA ALURAC BAJIĆ

PR produkcije Contrast Studios

Ivona je rođena 1979. godine u Banja Luci (BiH). Nakon završene gimnazije u Kraljevu, upisuje Filološki fakultet u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Katedri za italijanski jezik i književnost i stekla zvanje profesora italijanskog jezika. Svoje znanje jezika i prevodilačke veštine nadogradila je na Seminaru za stručno usavršavanje prevodilaca, Udruženja naučnih i stručnih prevodilaca Srbije.

Uporedo sa time, Ivona je dobila zaposlenje u JP „Železnice Srbije“, gde je narednih pet godina (2005-2010) radila u Medija centru ove kompanije, kao prevodilac za italijanski i engleski jezik, ali i kao novinar-saradnik u internom listu „Pruga“, kao i na poslovima odnosa sa medijima.

Godine 2011. Ivona se pridružuje timu produkcijske kuće Contrast Studios, na poslovima odnosa sa javnošću, čime se i danas bavi.

Radeći na poziciji menadžera za odnose sa medijima, kao i event menadžera učestvuje u svim projektima produkcije Contrast Studios.

 

Projekti:

  • 2011/12 – Projekat realizacije igranog filma „Led“ (Jelene Bajić-Jočić) – Učešće u organizaciji snimanja i komunikacija sa medijima
  • Oktobar 2011 – Promocija knjige „Selo gori i tako…“ Radoša Bajića – Organizacija i protokol događaja, odnosi sa medijima
  • Decembar 2011 – Koncert muzike iz TV serije „Selo gori a baba se češlja“ – Organizacija, protokol i događaja, odnosi sa medijima
  • 2012-14 – Projekat realizacije TV serije „Ravna gora“ (Radoša Bajića) – Odnosi sa medijima i novinarima
  • 2014/15 – Projekat realizacije igranog filma „Za kralja i otadžbinu“ (Radoša Bajića) – Odnosi sa medijima, Prevod dijalog liste za izradu titla za film, Organizacija svečane premijere
  • 2015 – Projekat realizacije igranog filma „Braća po babine linije“ (Radoša Bajića)