BaNeFF 2018 JURY

Iwa Boman, skådespelare och manusförfattare

I 30 år har hon spelat på Stockholms stadsteaters scener och under en tid varit konstnärlig ledare för Soppteatern. Iwa Boman är också verksam som skådespelare i TV och på film. Hon har också författat pjäser, sketcher och uppträtt som humorist.

 

Olgica Lindquist, journalist och filmvetare

Olgica har arbetat som journalist på SVT och på Sveriges Radio där hon bland annat i tio år producerade och ledde kulturmagasinet Brytpunkten. Hon är en av författarna till Nyhetsfabriken, en bok i journalistisk teori. Hon har stått på scenen på Akademiska teatern i Belgrad och nyligen spelat i filmen Stålkrigarinnor.

 

Mårten Andersson, journalist och filmkritiker

Mest känd som mångårig chef för Mosaik på SVT där han också ansvarade för inköpet av långfilmer från bland annat Balkanländerna. I övrigt journalist som arbetat på tidningarna (Aftonbladet, Bohusläningen och Arbetaren) och på Sveriges Radio. Under 2000-talet projektledare/koordinator för Iris – multikulturella program i Prix Europa i Berlin.

 

Mikael Hylin regissör och manusförfattare

Född 21 februari 1962 i Stockholm, är en svensk regissör och regiassistent. Har bland annat medverkat i Hassel/ Förgörarna (2000), Älskar älskar inte (1995) och Dream (2001)

 Mikael Hylin

 

 Olgica Lindquist – jury coordinator

 

 Iwa Boman

 

 Mårten Andersson