Patuljci sa naslovnih strana / Front page midges

 

Patuljci sa naslovnih strana/Front page midges,Serbia, 2018, comedy – drama, 92′, Serbian with English subtitles

 

Nikola is 40 years old and he is the main star in the very popular ‘reality program’ with name ‘Three minutes of fame’. His job is to offend the audience and he is doing that very well and is well paid. His evil and poisonous words magnetically attract the audience and the program ratings rises to heaven. Things start to change when his life became part of the ‘reality game’.

Nikola (Gordan Kičić) ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda „reality“ programa koji se zove „Tri minuta slave“. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave, i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge „reality“ formate, kao i razne skrivene kamere. Rečju, njegov život je „reality“ program. Njegov najbolji prijatelj Zoran (Boris Milivojević) je vlasnik agencije koja se bavi proizvodnjom raznih „reality“ formata, a žena njegovog prijatelja Mira (Tamara Krcunović) je njegova jedina ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna. Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli i on počinje da se pita: je li sve to u stvari nameštaljka, skrivena kamera koju podmeću njemu? Kada se uveri da su određene okolnosti ipak stvarne, prinuđen je da spasava sopstvenu kožu na način na koji jedino i zna… pomoću „reality“ programa. Ali, on mora da razluči najvažnije: da li je ceo njegov život jedan veliki „reality“? I šta je u svemu stvarno, a šta samo izmišljotina koja donosi rejtinge?

 

Director: Milorad Milinkovic

Production company: Bombona

Producer: Predrag Bajčetić

Cast: Gordan Kicic, Tamara Krcunovic, Marko Gvero, Radoslav Milenkovic,Olga Odanovic, Ljubomir Bandovic, Boris Milivojevic, Jelena Djukic